Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се оправят показанията за бензина на 155?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се оправят показанията за бензина на 155?

Знам че на бензиностанция ще е най-леснорхд не това имам впредвид!

В момента не мога да се сетя как се казва уреда който показва нивото на бензина!!!

Знам че сте я обяснявали тази манипулация, но понеже тогава нямах такъв проблем и не и обърнах внимание.
    Но понеже от 2 седмици карам на майка ми 155-цата и тоя уред ме побърква.
    Ту е до половината ту свети резерва, общо взето не може да вземе решение и постоянно ми отвлича вниманието.

та 155 1.8 е МПС-то.

Мерси предварително!

spokoino i mojat e taka )
    Volvo S80 2.0 T5 180hp
    Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
    Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Vika my se benzinomer. Na men pak mi igrae6e strelkatra ot ediniq da drygiq krai i zastava6e v nqkakvi izmisleni polojeniq.Problema i na dvama vi e v zagrasten benzinomer.Otvivate go razglobqvate go bez da vartite vint4eto otnoly i pomnite koe ot kade e,po4istvate xybavo nai-dobre s gore6ta voda,podsy6avate i zglobqvate.Pone taka stana pri men.
      Yspex.

Comment

da ne izkash da kazesh che trjabva da izvadja inzekcionnata pompa ??? i tam e benzinomera
        Volvo S80 2.0 T5 180hp
        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Pompata ne e li otdelno? Do kolkoto znam na 164-e pompata si e pompa a dat4ika e do neq.Ako gre6a 6e svalq6.

Comment

отваряш багажника, махаш стелките и в десния ъгъл зад аварийната гума ще видиш елипсовиден капак, отваряш го и по-голямата букса е за нивото на бензина. откачаш и мериш съпротивление, ако играе постоянно, значи проблема е там, ако не, тогава отвиваш двата болта под таблото, вдигаш нагоре и проверяваш самото табло. отзад в буксите пак мериш съпротивление, ако играе значи кабелите м/у таблото и нивомера не са наред, ако и там съпротивлението е постоянно, тогава проблема е в самото табло, не дава добър контакт някъде или самата стрелка на таблото е повредена.
            предполагам че е нещо дребно и за 5мин. ще го оправиш

Comment

Леле в какво приключение ме хвърлихте!!!
              Ще посетя сервиз, защото обикновенно като правя опит за нещо подобно преебавам един куп неща.

Мерси все пак.

Comment

Tova v serviza nqma da ti go opravqt ami nai mnogo da stane po-zle.

Comment

и моята алфа 155 е така от известно време това за резервната гъма 6те махна стелките ама как да измеря налягането с какво по точно на сервуз ли да ходя ?
                  alfa romeo 155 1.7 twin spark 93

Comment

Не налягане , колега , съпротивление се мери Ел. техниците знаят как да го измерят.
                    П.П. Ето един колега , който се оправя с търсачката (JUGITO това е за колегите , които се оплакват , че търсачката не е ефективна ). Темата е от края на далечната 2003г.
                    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Добре де моя си му свикнах горе долу. Когато правя десен завой и стрелката се удря долу до нулата . На ляв е обратно - завишава показаниято. При рязък страрт пак намалява показанието, ама леко. Интересното е че като е на половината са си 30 литра да кажем. Като е на 1/4 обаче явно е повече... малко послъгва може би за да не остава без бензин. И като се разглоби да кажем бензиномера, какво му се чисти и изибщо това може ли да се подобри с нещо или само рискувам да си го прекарам като го разглобя?!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

...абе някъде из пи-ди-ефите имаше указания за това как се сваля и после как се проверява дали датчика за контрол нивото на горивото в резервоара отчита правилно... ма се иска ровене!
                        AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                        Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155
                          Добре де моя си му свикнах горе долу. Когато правя десен завой и стрелката се удря долу до нулата . На ляв е обратно - завишава показаниято. При рязък страрт пак намалява показанието, ама леко. Интересното е че като е на половината са си 30 литра да кажем. Като е на 1/4 обаче явно е повече... малко послъгва може би за да не остава без бензин. И като се разглоби да кажем бензиномера, какво му се чисти и изибщо това може ли да се подобри с нещо или само рискувам да си го прекарам като го разглобя?!
                          Показанията са ти стандартни за 155 Нямаш проблем, това си е нормално поведение Аз на светеща лампа минавам между 100 и 200км, без никакви проблеми... На бензиномера може да му се вярва само на магистралата при нормално каране и без много завои
                          Бивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
                          Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
                          Thank you, VFTI, thank you!

Comment

Първоначално публикувано от Wolfy
                            Първоначално публикувано от Furious 155
                            Показанията са ти стандартни за 155 Нямаш проблем, това си е нормално поведение Аз на светеща лампа минавам между 100 и 200км, без никакви проблеми... На бензиномера може да му се вярва само на магистралата при нормално каране и без много завои
                            Aз си гледам бензиномера само сутрин след няколко часа престой. Тогава според мен мери правилно. И вече му посвикнах.

Поздрави
                            sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

колега ако ти играе стрелката е възможно куплонгът към уреда или таблото да не прави добър контакт можеш да провериш и това.
                              Alfa Romeo 155 2.5 TD
                              Fiat croma 2.5 TD 86

Comment

Working...
                              X